3/6/12

Presentació Assemblea Nacional Catalana a Ripoll

Intervenció de Jordi Munell amb motiu de la presentació al Teatre Comtal de Ripoll, el dia 2 de juny, de l'Assemblea Nacional Catalana al Ripollès.

Benvinguts i benvingudes a Ripoll "bressol de Catalunya", especialment aquelles persones que veniu d'arreu de les comarques catalanes i dels diferents pobles del Ripollès. Gràcies per estar aquí. Gràcies també a totes les persones del Ripollès per la Indenpendència i de l'Assemblea Nacional Catalana per haver organitzar aquest acte a Ripoll.


Permeteu-me que en el meu cas us faci referència a l'Associació de Municipis per la Independència, de la qual formo part de la seva Junta. L'Associació es va constituir a Vic, en un acte solemne el passat 14 de desembre de 2012, amb 137 ajuntaments presents. Fou un acte molt emotiu, alguns alcaldes i alcaldesses i regidors avui presents, també hi ereu, i varem poder comprovar l'emotivitat d'aquella assemblea, talment com si assistissim a una Declaració d'Independència del nostre país. L'objectiu, de l'AMI, obrir un nou front per treballar per la independència de Catalunya des d'una associació institucional.

Abans d'aquella assemblea constituent, l'ajuntament de Vic fou el primer en aprovar al seu Plenari de 12 de setembre l'adhesió, el 27 de setembre ho feia el Plenari de Ripoll per majoria dels seus regidors, i en compliment del mandat popular recollit en els resultats de la consulta popular del 13 de desembre de 2009, a l'organització de la qual també hi participaveu bona part dels organitzadors de l'acte d'avui. Pel mig l'ajuntament de Pardines fou el primer ajuntament del Ripollès a aprovar l'adhesió a l'AMI. Avui dia ja som 14 dels 19 ajuntaments ripollesos adherits, un 74% de la comarca. Assumint el mandat del Plenari de Ripoll, vaig comprometre'm a formar part de la Junta de l'AMI, conjuntament amb els alcaldes de Berga, Olot i Vic, amb el simbolisme de representar les quatre capitals de comarca de la Catalunya vella amb el pes de la història més que mil.lenària que representem per al nostre país.

En total, a data d'ahir, l'Associació de Municipis per la Independència aglutina a gairebé 460 ajuntaments, 23 consells comarcals i 1 Diputació; el que representa prop del 38% de la població del nostre país. Un èxit si tenim a més en compte la irregular distribució de la població majoritàriament concetrada en una gran àrea metropolitana.
Des d'aquella data, les principals fites del calendari de l'Associació de Municipis per la Indenpendència han estat :
  • el 3 de febrer de 2012, queda inscrita al registre d'ens locals de Catalunya
  • el 15 de febrer, es presenta l'AMI en reunió al Parlament de Catalunya, davant l'Aliança Europea per la Independència que aglutina nacions com la nostra que clamen per un estat propi.
  • el 23 de març, la Junta de l'AMI presentem la nostra entitat i els nostres objectius a la Presidenta del Parlament de Catalunya.
  • el 16 de maig, el president de l'AMI acompanayat dels presidents de la FMC i l'ACM es reuneixen amb la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament per a tractar dels tràmits del projecte de llei de consultes populars.
  • el 31 de maig, abans d'ahir, es produeix el primer encontre formal entre el president de l'AMI Sr. Josep Ma. Vila d'Abadal i la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Sra. Carme Forcadell, a l'Ateneu de Barcelona, per a posar en comú els nostres fulls de ruta i sumar sinèrgies de cara als propers passos a fer.
  • el proper 7 de juliol celebrarem la segona assemblea general de l'AMI al Palau de Congressos de Girona, a la qual esperem arribar a la xifra de 500 ajuntaments adherits. Sobrepassant de llarg el 50% dels municipis de Catalunya.
Per acabar, permeteu-me que us citi a dues persones, polítiques d'actualitat, que han expressat recentment missatges relatius al nostre objectiu de la indenpendència :

En primer lloc, l'alcalde, amic i president de l'AMI, Sr. Josep Ma Vila d'Abadal, deia fa pocs dies :
"volem un estat independent des de la democràcia i la pu; ser independents no significa aixecar cap mur. Catalunya serà independent quan ho vulguin la majoria dels seus ciutadans"

I en segon lloc l'expresident i reconegut estadista, Sr. Jordi Pujol i Soley :
"l'única alternativa és la independència; la majoria social es pot aconseguir amb temps i molta mobilització. Que ningú no es rendeixi, no deixem que s'apagui mai ni la nostra fe ni la nostra esperança"

Gràcies una vegada més per l'organització d'aquest acte a Ripoll i ara sí, endavant amb aquesta Assemblea Nacional Catalana que celebrem a Ripoll.