23/1/10

La Lira de Ripoll, el que ja no serà...

La Lira, un projecte ferragós (i II)

El projecte alternatiu a la plaça ferragosa i mausoleïca de La Lira contemplava la rehabilitació i el que és més important la rehabitació del casc antic de Ripoll, aportava un granet de sorra al desenvolupament de petits comerços, amb una plaça pública, un mirador sobre el Ter i fins a 24 places d'aparcament soterrat. Donava continuïtat a més al projecte de rehabilitació i reforma de les façanes que donen sobre el riu, amb el característic color vermellós.

Aquest projecte, preveïa el retorn de la major part de la inversió històrica acumulada per l'ajuntament de Ripoll en la compra, expropiacions i enderrocs del sector La Lira, amb la venda dels pisos -alguns de protecció oficial-, els aparcaments i locals comercials fins a generar un petit dèficit de poc menys de 60.000 euros, en front de l'actual cost desmesurat d'uns 3.670.000 euros.

Una imatge utòpica del que ja no serà La Lira ......

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Dijous passat vaig visitar Ripoll i em va impressionar el pont i la nova plaça de la Lira. Ripoll hauria d'estar orgullós de tenir una obra arquitectònica d'aquest nivell. Per sort la proposta "utòpica" que s'expressa en aquest blog com alternativa no s'ha dut a terme. Utòpica? En qué? Pura vulgaritat.
El buït que vaig descobrir es com el silenci a la música, una necessitat i l'espai públic descobert un plaer.
Jaume Benavent

Josep M ha dit...

Carai! no sóc de Ripoll i no coneixia aquest projecte "utòpic", però de ben segur que no has sabut valorar el que teniu. Un mirador al Ter dius? Has estat allà?
Josep M Cubí