19/2/10

Més La Lira

Comencen les obres de la passera peatonal a la Lira...

Segons va declarar el regidor d'urbanisme de l'ajuntament la instal·lació de la passera serà ràpida. "Es tracta d'una obra de taller que un cop feta la seva col·locació serà senzilla".
La passera de la Lira ha estat dissenyada pels equips RCR Aranda Pigem Vilalta (Olot), i Puigcorbé Arquitectes (Ripoll). L'estructura té uns 35 metres de llargada i costarà uns 463.000 euros, dels quals diuen que només un 20% seran finançats íntegrament per l'Ajuntament, és a dir uns 93.000 euros.

En un passat plenari l'Ajuntament va aprovar l'acceptació de 120.000 euros provinents del Pla Únic d'Obres i també també d'un ajut de 240.000 euros de la Diputació de Girona. Aquesta subvenció no es destinarà integrament a la passera: 73.000 euros aniran a la construcció de l'espai polivalent. A banda de les subvencions acceptades pel ple, la construcció de la passera compta amb aportacions del PUOSC del 2008 (120.000 euros), del PUOSC del 2007 (80.000 euros), i de la Diputació de Girona, 166.000 euros.

En el plenari, el grup municipal de CiU va votar en contra de l'acord per considerar-se en disconformitat amb la totalitat del projecte. Considerem la passera innecessària.
Les obres de la Lira estan a la recta final. El projecte consta d'un espai lliure, amb una sala d'art polivalent soterrada i la passera per a vianants.

No trobeu que l'ajuntament es gasta els diners dels ripollesos i les subvencions de forma molt alegre ??

Cal fer un nou pont peatonal a 15 metres del Pont d'Olot amb aquesta inversió ??

En época de crisi, no caldria fer inversions més "productives" per a generar o salvar llocs de treball, AJUDANT a les empreses i al comerç ??

I què hi podem fer ? hores d'ara

explicar-ho a tothom, veins, comerciants, amics, als bars i cafès...
explicar-ho a l'entorn del lloc de treball, als companys/es la vostra empresa...
generar estat d'opinió...
reenviar aquesta notícia als vostres coneguts...

1 comentari:

Unknown ha dit...

benvolgut Jordi, el tema de la Lira, al igual qu'el Museu, son temes candents a Ripoll de fa molt de temps i sense que i haigi massa voluntat d'escoltar a ningú. Sobre el Museu n'he parlat alguna vegada amb l'Eudald Casadesús. Sobre la Lira, creu-me que segueixo tots els esdeveniments, el meu pare, junt amb d'altres (crec que amb la teva àvia), vàren i ens vàren fer passar molr bones estones