5/12/09

Ripoll, Independence Day 2009

En el marc de la celebració de l'INDEPENDENCE DAY 2009 a Ripoll

Avui s'ha presentat el llibre POLITICA I VALORS, com restaurar els valors en la política ? de l'economista i filòsof Daniel Ortiz.
L'acte ha tingut lloc a la Sala Abat Senjust de l'Ajuntament de Ripoll, després de l'ofrena a la tomba del Comte Guifré realitzada pels representants de les Joventuts Nacionalistes de Catalunya de diferents comarques que s'han aplegat avui a Ripoll amb motiu de l'Independence Day. Hi han participat una cinquantena de persones. Durant l'ofrena, el president de les JNC a Ripoll, Sr. Eudald Grima ha fet referència al simbolisme de la data triada, doncs fou un 5 de desembre del 1705 quan es celebraren les darreres Corts Generals a Barcelona, convocades per Carles III.
Aquesta institucíó democràtica -que va tenir els seus precedents en les Corts de Barcelona de l'any 1000 i les assamblees de Pau i Treva convocades per primera vegada per Oliba el 1021- varen desaparèixer amb l'arribada de Felip V i la guerra de successió de 1714.
Daniel Ortiz, és economista i filòsof, és un polític actiu, que ha estat membre del Comité de Govern d'UDC i vicepresident de Política Sectorial d'aquesta formació política, fou candidat a les eleccions al Parlament de Catalunya el 2003 i a les eleccions al Parlament Europeu el 2007; és professor associat del Dept. de Ciències Socials d'ESADE i exerceix de Director de Responsabilitat Social Corporativa en una empresa d'una grup químic farmacèutic català internacional.

Daniel Ortíz ha estat presentat per Jordi Munell, i Eudald Grima ha realitzat la introducció de l'acte en el marc de l'Indepence Day.
La celebració ha acabat amb un multitudinari concert del grup local de renom nacional, Virus, que aprofitava el marc per celebrar també la gala final de la seva gira 2009 a la Sala Eudald Graells.