22/8/08

CiU de Ripoll demana prudència en la despesa

CiU de Ripoll demana prudència i contenció en la despesa pública de Ripoll
El grup municipal de CiU ha fet arribar a l'alcaldia de Ripoll la seva preocupació davant les noticies econòmiques locals i recordar-li el principi de prudencia en l’execució del que resta de pressupost municipal per als mesos que venen; intentant maximitzar l’estalvi en la despesa.

No és cap secret que el ritme de llicències de construcció i obra ha baixat considerablement respecte els anteriors exercicis i malgrat aquest fet que a principis d’any ja s’intuïa i era previsible, en el projecte de pressupost municipal per al 2008 es va continuar dotant amb el mateix nivell d’ingressos per aquest concepte.

Així mateix en el Capítol 1 del pressupost, el que correspon als ingressos per impostos directes es va incrementar respecte de l’any passat en 417.000 €, incrementant la partida de I.B.I. urbà en un 16,10%, havent-se aprovat en les ordenances fiscals un puja del 8,5%. Ja varem alertar que semblava un increment poc racional o fiable dels ingressos, més pensat com una formula per senzillament ajustar els ingressos a les despeses previstes per l’acció de govern.

Com ja varem alertar també amb motiu de la discussió del pressupost 2008 la no contenció de l’endeutament, al formalitzar-se un nou crèdit de 832.000 €, que superava l’estabilitat pressupostaria pel 2008, establerta en 707.000 € ha provocat una forta carrega financera que fa que s’hagi de retallar considerablement les despeses ordinàries i que això es detectin mancances en el nostre poble, falta de neteja que ja hem argumentat en moltes ocasions, manteniment general del poble i del mobiliari urbà en mal estat, senyalitzacions doblades, trencades, … I conforme vagin passant els anys, aquest problema empitjorarà degut a que moltes de les inversions que actualment estan en construcció (museu, biblioteca, La lira, nou pavelló, …) tindran d’assumir unes despeses de manteniment i funcionament, que afectaran directament al pressupost ordinari, i farà molt difícil que aquest ho pugui assumir.