12/2/08

El Pla General de Ripoll, a febrer de 2008

La situació del Pla General de Ripoll, a febrer de 2008



Jordi Munell en nom de CiU de Ripoll demana que es responguin les al.legacions i que s'obri un nou període d'exposició al públic davant els nous convenis urbanístics i els canvis incorporats en temes de mobilitat, medi ambient, mesures contra les inundabilitats; així com permetre la participació ciutadana en temes com l'ús dels terrenys de la Preparación Textil.

Ara farà 15 mesos, més de 450 dies, que va acabar el termini per a presentar al.legacions al nou POUM per part dels ripollesos, persones i entitats interessades. Hores d’ara prácticament ningú ha rebut encara resposta a les seves al.legacions des del 28 de novembre de 2006.

Des del grup municipal de CiU a Ripoll, li volem fer arribar la nostra preocupació i ens sentim legitimats a recollir i expressar la inquietud i la desinformació de tots els ripollesos, persones, entitats, associacions, empreses… que varen presentar al.legacions i que no han obtingut encara resposta.

Fa poques setmanes, fins i tot el grup municipal del PSC –que forma part de l’equip de govern municipal- expressava el seu desig de “Arribar a un consens pel que fa al nou pla urbanístic de Ripoll i fer un pas endavant en matèria d’habitatge protegit a la població” i presentava una nova proposta –fora del termini per a presentar i acceptar al.legacions- en el sentit d’incloure en el sector de la Preparación Textil una àrea residencial estratègica. Aquest fet és un senyal inequívoc d’insatisfacció respecte el POUM malgrat que el PSC hi va votar a favor en la seva aprovació inicial. Aquesta proposta deixaria probablement sense validesa -per que modifica els acords- el conveni signat entre l’alcaldessa de Ripoll i la propietat de La Preparación Textil l’agost de 2006.

Des del grup municipal de CiU ja hem denunciat repetidament que temes tan importants per al planejament futur de Ripoll com són :
· el conveni urbanístic amb la Preparación Textil de l’agost de 2006.
· el conveni urbanístic amb Filpur de gener de 2008.
· l’estudi de mobilitat publicat el juliol de 2007.
· la futura ubicació del nou centre de salud (CAP Centre d’Assistència Primària).
· futur ús dels terrenys de l’actual CAP, propietat de l’INSS.
· l’ampliació de l’estudi d’inundabilitat requerit per l’Agència Catalana de l’Aigua al llarg del 2007.
· l’ampliació de l’informe ambiental requerit pel Departament de Medi Ambient al llarg del 2007.
· la resposta d’ADIF-Renfe a la proposta de reserva de sòl del POUM.

no varen formar part del procés de PARTICIPACIÓ CIUTADANA, previ a l’elaboració del POUM ni tampoc han estat exposats al públic ni facilitats als interessats durant el període corresponent i dins el termini per a presentar al.legacions.

Per tot l’exposat, des del grup municipal de CiU demanem públicament a l'equip de govern :

· Que l’ajuntament respongui de forma inmediata i personalitzada totes i cadascuna de les al.legacions presentades al POUM.

· Que previament a l’aprovació provisional del POUM s’obri un nou període d’exposició pública per a donar a conèixer i permetre l’opinió veïnal i ciutadana en relació als documents i convenis esmentats així com els canvis produïts amb la incorporació de les al.legacions acceptades i respecte a la nova proposta d’incloure als terrenys del PLA una àrea residencial estratègica.


Ripoll, febrer de 2008