19/10/12

Global

Que el món és global i que nosaltres i Ripoll formem part d'aquesta globalitat és quelcom que tinguem tots assumit ?

Una anècdota simpàtica ens ho corrobora : el protagonisme de Ripoll el passat 12 d'octubre per mitjà de la portalada del Reial Monestir de Santa Maria en l'estrena del nou programa de TV3 Odisees, és una notícia que va passar desapercebuda pràcticament a la nostra vila. Ha estat una ripollesa resident a Londres, la Montserrat, qui ens ha fet descobrir aquest programa i ho ha fet saber a través de sa germana -regidora d'ERC a l'ajuntament de Ripoll-. Un programa magnífic de l'Enric Calpena d'acompanyant-nos a desllorigar els secrets de la nostra Portalada joia del romànic.


Un reportatge que de ben segur afegeix interés a la iniciativa que s'està impulsant per aconseguir que la portalada de Ripoll sigui declarada Joia patrimoni de la humanitat per part de la Unesco, una proposta presentada al Plenari municipal de Ripoll pel grup d'ERC i aprovada i impulsada per unanimitat de tot l'ajuntament, i que compta amb el suport plenari del Congrés de Diputats i el suport necessari del Govern de Catalunya a través de l'Hble Conseller de cultura Sr. Ferran Mascarell.

La notícia també afegeix interés al Simposi internacional sobre la portalada de Ripoll que s'està impulsant de cara a la tardor del 2013 emmarcat dins la Capital de la Cultura Catalana de Ripoll. Una idea original del president del Centre d'Estudis Comarcal del Ripollès i impulsada des del Patronat del Reial Monestir de Santa Maria de Ripoll i el propi Centre d'Estudis.