15/10/14

Amb Forcacell, Casals i Vila d'Abadal a l'Europarlament

Forcadell, Vila d'Abadal i Casals al Parlament Europeu:
"Venim aquí a buscar el dret a decidir que Espanya ens nega" L'ANC, Òmnium i l'AMI demanen suport internacional, juntament amb Terricabras, Maragall i Tremosa al Parlament Europeu en l'acte celebrat el 14 d'octubre.

 
Un acte per a demanar suport internacional per la consulta sobiranista del proper 9 de novembre, acompanyats dels alcaldes de Ripoll, Monblanc i Vic i dels eurodiputats Josep Maria Terricabras, Ernest Maragall i Ramon Tremosa.

A la conferència, Carme Forcadell (presidenta de l'ANC), Muriel Casals (Òmnium) i Josep Maria Vila d'Abadal (AMI) han assegurat que "venim aquí, a Europa, a buscar el dret a decidir que l'Estat espanyol ens nega". "Volem un Estat que defensi els nostres drets i interessos, un Estat que defensi les urnes", ha reiterat Forcadell.



"Abans que independentistes som demòcrates, i volem que voti tothom", han afegit els dirigents catalans. "L'Estat utilitza les lleis per negar-nos el dret a ser consultats, emparant-se en un tribunal desqualificat. No hi ha separació de poders. Es posa en qüestió l'estat democràtic i els ciutadans ens sentim indefensos", ha dit Forcadell.

"Què més hem de fer, els catalans? Hem fet 3 de les mobilitzacions més importants d'Europa", ha continuat la presidenta de l'ANC. "Quin altre país ha tret al carrer el 20% de la seva població? Volem decidir el nostre futur, i la mobilització continua!", ha exclamat.

Al seu torn, Vila d'Abadal ha recordat a Brussel·les que el 74% dels municipis catalans són membres de l'AMI: "El municipalisme està compromès, 920 ajuntaments han aprovat mocions a favor de la consulta".



Cal destacar que, a mitja conferència, l'acte s'ha aturat per tal que les prop de 300 persones que hi havia poguessin seguir en directe la compareixença i la posterior roda de premsa del president de la Generalitat, Artur Mas, des de la sala de l'Europarlament.