22/12/11

Bon Nadal

Benvolgudes ripolleses i benvolguts ripollesos,

Ha passat mig any d’ençà que tinc l’honor de ser el vostre alcalde, i us puc assegurar que aquest temps ha passat molt ràpid. És cert que aquesta sensació de rapidesa va molt lligada al gran volum de feina feta per tot l’equip de govern i el personal de l’ajuntament durant aquest període de temps.

El mateix dia 11 de juny, dia en que vaig prendre possessió del càrrec, vaig demanar als meus regidors que fessin un esforç molt gran, primer perquè Ripoll no notés cap aturada durant el traspàs de govern, i segon, perquè érem conscients de la situació que trobaríem a l’ajuntament. Calia fer una tasca extraordinària molt important per tal de poder-nos situar en una bona posició de sortida de cara a l’arribada de l’any 2012.

Avui tothom coneix quin és el context econòmic, polític i social actual. Ara tothom és conscient que durant aquests darrers vuit anys hem participat d’una festa que s’ha acabat, però que no s’ha pagat. L’haurem de pagar. Necessitarem, per fer front a aquesta situació, tota la unitat i la complicitat que la societat ripollesa sigui capaç de generar i el vostre ajuntament estarà al vostre costat. Segur que en aquest camí passarem moments molt difícils, però els passarem junts.

És per això que m'agrada repetir un missatge : “encara que a casa no ens sobrin els diners, farem bullir l’olla”. Aquest és l’objectiu que trobareu darrere de tota tasca efectuada per tots els membres del meu equip de govern. Aquesta és la finalitat de cada campanya engegada per cada àrea del nostre ajuntament. Aquesta és la política que CiU farà aquests propers anys.

Estem treballant per tal que Ripoll sigui una vila per viure-hi bé i per a treballar-hi bé. En aquest sentit estem en tràmits per augmentar les activitats que es podran realitzar en els nostres sectors industrials per tal d’oferir noves possibilitats a la creació de llocs de treball; i s’ha rebaixat també el preu del lloguer de les naus de La Barricona en el que ja hi ha dues empreses més. S’estan preparant una sèrie de millores del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal per tal d’adaptar-lo a la situació econòmica actual i d’incentivar l’economia.

Perquè tots puguem gaudir de la nostra vila, en aquests mesos Ripoll ha creat el mercadet setmanal al barri de la Carrtera Barcelona, i l’espai de productes ecològics i artesanals en el mercat del dissabte, el qual també s'ha volgut potenciar com un reclam comarcal comercial amb el mercat del vehicle d’ocasió, la Fira del Disc, la Ripineu, la fira del bolet (enguany sense gaires bolets), el Concurs del Cavall Pirinenc, i altres amb les que estem treballant de cara a l'any 2012. També s'han endegat les Tardes de Ball dels diumenges i estem preparant la Capital de la Cultura Catalana per l’any 2013.

Per convertir Ripoll en un punt de referència a Catalunya i al món, s’han acollit esdeveniments esportius com la Copa d'Europa de Seleccions Nacionals de Futbol SalaSub-21, el Campionat de Catalunya de Cotxes Teledirigits, el mes de gener serem punt de control del Rallye Monte-Carlo Historique, els equips d’hoquei CE Vendrell i la selecció de Moçambic així com el Club de Bàsquet Sabadell entre d'altres han fet estades al nostre centre de tecnificació esportiva de l'Avellaneda.

Com veieu l’activitat que s’està generant a Ripoll aquests darrers mesos només té una raó de ser: fer bullir l’olla i fer-ho d’una forma austera conscients de les dificultats econòmiques. I fer-ho cuidant el més petit dels detalls, com posant flors als balcons o traient els “ferros” de la plaça Gran per evitar caigudes, i també amb la mirada posada en un futur prometedor ple de grans i nous projectes. Perquè Ripoll sempre ha aprofitat aquests moments per esdevenir quelcom millor. Però sobretot perquè creiem en Ripoll i en tots vosaltres, i perquè estem convençuts que cal mirar el futur amb l’esperança i amb la convicció que només treballant i esforçant-nos a ser més imaginatius, més creatius, més eficaços assolirem la fita d’esdevenir referents i podrem estar-ne veritablement orgullosos.

Bones festes i feliç any 2012 ! Visca Catalunya i el seu Bressol !