19/2/10

Més La Lira

Comencen les obres de la passera peatonal a la Lira...

Segons va declarar el regidor d'urbanisme de l'ajuntament la instal·lació de la passera serà ràpida. "Es tracta d'una obra de taller que un cop feta la seva col·locació serà senzilla".
La passera de la Lira ha estat dissenyada pels equips RCR Aranda Pigem Vilalta (Olot), i Puigcorbé Arquitectes (Ripoll). L'estructura té uns 35 metres de llargada i costarà uns 463.000 euros, dels quals diuen que només un 20% seran finançats íntegrament per l'Ajuntament, és a dir uns 93.000 euros.

En un passat plenari l'Ajuntament va aprovar l'acceptació de 120.000 euros provinents del Pla Únic d'Obres i també també d'un ajut de 240.000 euros de la Diputació de Girona. Aquesta subvenció no es destinarà integrament a la passera: 73.000 euros aniran a la construcció de l'espai polivalent. A banda de les subvencions acceptades pel ple, la construcció de la passera compta amb aportacions del PUOSC del 2008 (120.000 euros), del PUOSC del 2007 (80.000 euros), i de la Diputació de Girona, 166.000 euros.

En el plenari, el grup municipal de CiU va votar en contra de l'acord per considerar-se en disconformitat amb la totalitat del projecte. Considerem la passera innecessària.
Les obres de la Lira estan a la recta final. El projecte consta d'un espai lliure, amb una sala d'art polivalent soterrada i la passera per a vianants.

No trobeu que l'ajuntament es gasta els diners dels ripollesos i les subvencions de forma molt alegre ??

Cal fer un nou pont peatonal a 15 metres del Pont d'Olot amb aquesta inversió ??

En época de crisi, no caldria fer inversions més "productives" per a generar o salvar llocs de treball, AJUDANT a les empreses i al comerç ??

I què hi podem fer ? hores d'ara

explicar-ho a tothom, veins, comerciants, amics, als bars i cafès...
explicar-ho a l'entorn del lloc de treball, als companys/es la vostra empresa...
generar estat d'opinió...
reenviar aquesta notícia als vostres coneguts...

12/2/10

Nova implantació empresarial a Ripoll

Sodeca ampliarà les seves instal·lacions a Ripoll
Segons va avançar ahir El Ripollès i avui acaben de publicar els diferents mitjans de la premsa comarcal, ja s'ha conegut que l’empresa de Sant Quirze de Besora, Sodeca, ampliarà la seva indústria a Ripoll. L’acord es va tancar tot just aquest dimecres després d’una reunió en la que hi van ser presents representants de l’empresa i diferents regidors de l’ajuntament de Ripoll i membres dels serveis tècnics.

El primer contacte amb els responsables de l'empresa es va produir ja fa alguns mesos arran de la visita que hi va efectuar l'Artur Mas acompanyat de Jordi Munell, Eudald Casadesús i Xavier Cima; amb posterioritat els contactes s’haurien reproduït a través del grup municipal de Convergència i Unió, en la persona de Jordi Munell, fins a iniciar les consultes per veure si el projecte de Sodeca era viable per poder-lo ubicar a la capital del Ripollès.

L’acord final permetrà a Sodeca construir al Polígon de la Barricona una nau d’entre 3000 i 4000 metres quadrats en una primera fase; i amb possibilitats futures de creixement. Sodeca és una empresa dedicada al món de la ventilació.

Recollida selectiva

Ripoll, la taxa d'escombraries i la recollida selectiva...
La taxa d'escombraries a Ripoll, ha augmentat gairebé un 180% en els darrers 7 anys, mentres que l'IPC o cost del nivell de vida ho ha fet un 30% de promig.

Imports de la Taxa municipal d'escombraries per a un domicili familiar de Ripoll, per anys :

(* noteu que al 2006, fruit de la pressió exercida pel grup municipal de CiU es va descomptar com a retorn de l'increment aplicat el 2005 per les previsions d'anar a abocar les deixalles a l'abocador d'Orís, la qual cosa no es va complir fins un any més tard)


A partir de les dades que disposem i que elabora el Consell Comarcal del Ripollès el darrer trimestre de l'any per tal d'aprovar en el Consell d'Alcaldes aquestes xifres i posteriorment que serveixin de base per a la revisió de les ordenances municipals de cada poble, hem elaborat unes taules que són altament significatives.

Si a més les acompanyem dels centenars de fotografies que tenim, algunes d'elaboració pròpia i altres que ens han fet arribar veïns d'arreu de Ripoll els darrers anys, podriem concloure que :
Més imatges visibles a :

http://www.slideshare.net/jordimunell/ripoll-la-gesti-poltica-de-la-recollida

  • quant més reciclem més paguem
  • encara que paguem més el servei no millora
  • els responsables polítics han fracassat en la seva gestió
  • paguem per un servei que no es presta amb eficàcia i els polítics callen o diuen falsetats :

6/2/10

Greus mancances en la política de barris a Ripoll

“si fos l'alcalde de Ripoll em faria vergonya penjar aquests llistats tant llargs d’incidències pendents a tots els barris de la vila”

Acompanyat de varis regidors del grup de CiU a l'ajuntament de Ripoll, hem efectuat la visita als barris de Ciutat Jardí i Engordans aquesta setmana. La veritat es tractava de comprovar que els llistats d’incidències pendents als barris que l’equip de govern penja a la pàgina web de l’Ajuntament de Ripoll demostren la pèssima gestió que el bipartit i la regidoria responsable està fent de les necessitats dels barris de la vila.

En aquest sentit, he explicat a la premsa i al president de l'AAVV del barri que “és impropi d’un ajuntament que vulgui prestar un bon servei al ciutadà tenir aquestes llistes d’incidències als barris interminables, la majoria encara per planificar i algunes pendents des de l’any 2007. Com a alcalde em faria vergonya tenir i penjar aquests llistats d’incidències pendents a tots els barris de Ripoll”.

Com a portaveu convergent he continuat explicant durant la visita del grup municipal que “el tarannà que ha adoptat el bipartit de Ripoll (ERC i PSC) de no escoltar les peticions dels veïns ens preocupa molt, no serveix de res tenir unes llistes interminables si després no fas res per a solucionar els seus problemes”. I ha afegit: “A banda de la mala gestió i la pèssima empatia de l’equip de govern envers les necessitats dels ripollesos i ripolleses, aquestes llistes també demostren la poca capacitat econòmica de l’Ajuntament de Ripoll. No pot ser que l’ampliació d’una vorera al carrer Milany del barri d’Engordans estigui pendent d’execució des de l’octubre del 2007. És senzillament, vergonyós”. Recollint el “testimoni” llançat pel president de l'Associació veïnal de Ciutat Jardí i Engordans, he volgut recordat que des de CiU ja es va denunciar al Plenari municipal -durant l'aprovació del pressupost per al 2010- la retallada espectacular del 50% de la partida d'inversions destinada a millores als barris que passa de 60.000 euros el 2009 a 30.000 per al 2010, a totes insuficient vist les demandes i necessitats de les diferents entitats veïnals.

Des de CiU de Ripoll hem realitzat un estudi d’aquests llistats i han detectat que en el llistat de desembre de 2009, l’últim del que disposen, hi ha un 89% d’incidències pendents per executar des de l’any 2007. El fet encara més preocupant és que “un 89% és una xifra d’inactivitat i passivitat política elevadíssima, però encara ens preocupa més que les incidències no planificades a dia d’avui superen el 50%. L’equip de govern es passa tot el dia pensant com fer-se publicitat i auto bombo, però no perden ni un segon en veure com solucionar els problemes reals de les persones de Ripoll ni dels seus barris”

He continuat dient que creuen fermament -des de CiU- en el lema ARA ÉS L'HORA DELS BARRIS que varen llançar durant la campanya electoral del 2007, els ripollesos i ripolleses han de trobar-se a gust i bé al seu barri, al seu carrer i això no ha de significar una lluita constant contra la regidoria de barris davant el seu incompliment reiterat dels compromisos i la manca de planificació.

Aquestes mancances i deixadesa als barris així com la manca de resposta de l'equip de govern a les queixes veïnals demostra que no es governa a favor de les necessitats dels ripollesos i ripolleses sinó a favor de les ambicions del bipartit; exemples com l'elevat endeutament de l'ajuntament que haurà tornat uns 1.360.0000 euros l'any 2009 d'interessos i deute als bancs i caixes, o els més de 3.600.000 euros de cost de l'obra-mausoleo de La Lira que està acaparant bona part de la inversió municipal dels darrers anys, no deixen gairebé marge per a les actuacions de manteniment i millora dels barris i carrers de Ripoll.

En finalitzar la visita he recordat que l'actual regidor de barris ha incomplert reiteradament les promeses que va signar per escrit en una carta adreçada a tots els barris de la vila en data 12 de setembre de 2007 de respondre en un màxim de 15 dies tots els escrits, queixes i demandes que arriben a l'ajuntament així com de visitar cada setmana un barri de la vila per conèixer -deia- de més a prop la realitat de cada indret i comentar amb els veïns les actuacions a realitzar a cada barri.

“no esperarem que Ripoll esdevingui una vila oblidada i desendreçada. Volem treballar conjuntament amb la gent dels barris per a trobar una solució a aquesta deixadesa municipal i des d’aquí poso CiU a disposició de tothom per tal de pressionar a l’equip de govern a resoldre els problemes del dia a dia. Perquè són els que més ens afecten, i perquè a CiU tenim una altra manera de fer.”