25/10/09

A "caçar" bolets...

Avui una matinal divertida, a "caçar" bolets amb l'Artur Mas a Ripoll, convidats per la Rosa de la FontViva
Un diumenge al matí divertit i distés collint tota mena de bolets de tardor pels boscos de Ripoll, i guiats per l'experta boletaire la Rosa de la fontviva.
Hem collit llanegues (brumoses), camagrocs (russinyols de tardor), cames de perdiu, rovellons, i altres espècies micològiques i hem acabat esmorzant embotits artesanals casolans, coca de forner amb xocolata i truita de bolets, a la Font d'en Jordana, un paratge sensacional a tocar de la vila de Ripoll.

9/10/09

S.O.S.

Cobrament dels rescats en muntanya

Torna a estar d'actualitat un article meu publicat per allà l'any 1997 (?) a l'aleshores setmanari La Marxa, quan la Generalitat va començar a insinuar per primera vegada la possibilitat de fer pagar pels rescats en muntanya...

6/10/09

4 d'octubre 2009

Celebració del 40è aniversari de l'agermanament entre les viles de Ripoll i Prada de Conflent

Una delegació de l'ajuntament de Ripoll i el Consell Comarcal del Ripollès varem assistir a Prada de Conflent a la commemoració dels 40 anys d'agermanament Ripoll-Prada, el proppassat dissabte dia 4 d'octubre.
Una trobada amb els alcaldes dels pobles de la mancomunitat del Conflent i els regidors de Prada de Conflent amb el seu batlle al capdavant, el director general de La Bressola, el prior de Cuixà i altres autoritats locals fou el marc principal d'una jornada durant la qual es va visitar també el mercat artesanals de Prada, el centre cultural Pau Casals, els pobles de Rya i el castell on va néixer Guifré el Pilós i la vila de Vilafranca de Conflent i la seva fortalesa; també varem gaudir d'un dinar de germanor prop del cenobi de Sant Miquel de Cuixà.
Abans de tornar cap a Ripoll, varem assistir finalment a la festa de la "Comfraria d'amics del tast de la butifarra" una entitat que aplega als comerciants productors xarcuters de la zona per a promocionar i posar en valor els seus productes artesanals.
El conjunt d'alcaldes d'aquesta zona del Conflent han format recentment una mancomunitat de pobles que tenen intenció d'estrenyer els lligams culturals, socials i econòmics amb el conjunt del Ripollès seguint la iniciativa endegada per Ripoll fa 40anys. A la vegada volen prendre com a referència el conjunt de serveis que el Consell Comarcal del Ripollès presta al conjunt de pobles del Ripollès.
En el meu cas personal, la trobada fou encara més emotiva en recordar que el meu pare, l'Eladi Munell, fou un dels impulsors de l'agermanament quan aleshores ell era regidor dins el consistori ripollès presidit per Miquel Nardi l'any 1969; fet que vaig viure en primera persona des d'aquella época de la infantesa amb les periòdiques visites i intercanvis que es feien entre les delegacions municipals i d'entitats ciutadanes de Prada i Ripoll.
En aquest sentit des del grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Ripoll, en els darrers anys he vingut denunciant el ralentiment de les relacions i intercanvis entre ambdues viles pirinenques, axií com amb la també vila agermanada de Capranica (Itàlia) i reivindicant la necessitat de donar un nou impuls a l'agermanament des de les vessants cultural, esportiva, social, juvenil i econòmica. La trobada mantinguda aquest passat dissabte a Prada i la commemoració del 40è aniversari del "jumelage", haurà de servir de referent per impulsar de nou aquestes relacions.