26/4/09

Les MATES també poden ser divertides

Les Mates també poden ser divertides...

Exercicis de matemàtiques de programació lineal, de 2n de Batxillerat

17/4/09

Endeutament

Endeutament a Ripoll

Quadre comparatiu de l'evolució del deute financer de l'ajuntament de Ripoll els darrers 5 anys.
La formalització de nous crèdits cada any, incrementa la quantitat de diners a retornar als bancs i caixes en concepte d'interessos i devolució del capital. En conseqüència la pressió fiscal en forma d'impostos directes que patim i paguem els ripollesos també va augmentant per poder fer front als pagaments del deute.
Malhaurament a tanta inversió i tanta pressió impositiva, els ripollesos no notem una millora substancial en els serveis, gairebé al contrari s'han anat degradant alguns com el servei de recollida d'escombraries :

Imatge dels contenidors a la reformada Pl. Sant Eudald, i al centre aquests dies passats.



7/4/09

Falses imatges

Falses imatges pirinenques

A la nostra comarca trobo que ha tingut molt poc ressò i transcendència el bluff en la utilització frívola i falsa d'imatges “de recurs” (adquirides a agències de fotografies) per a utilitzar-les en les campanyes promocionals en folletons i posters de la Costa Brava i el Pirineu de Girona i també en la pròpìa pàgina web del Patronat de Turisme de Girona.

I trobo que ha tingut poc ressò davant l'enganyifa garrafal que això pot suposar de cara als turistes i de cara als mercats emisors i per que al Ripollès -comarca del Pirineu de Girona- també ens hi juguem les garrofes en això. Com ha estat possible, doncs, que malgrat uns paratges excepcionals d'alta muntanya que aquí tenim, gaudim i oferim, ens hagin “colat” el gol de mostrar imatges fraudulentes de paratges canadencs en lloc des del Ripollès ? Que no va estar atent el representant actual del Ripollès al Patronat de Turisme de Girona quan li varen presentar la campanya ? Que no va estar amatent a preocupar-se per quins paratges del Ripollès s'hi reproduïen ? O a defensar aquesta o aquella imatge de tal o qual racó idíl.lic del nostre Pirineu nevat o verd ?
I tot aquest descomunal pastís mediàtic s'ha tancat sense dimissions ni vergonya, ni demanant perdó al sector, ni perdó a les comarques... recordo encara una campanya del partit del president que presideix el Patronat de Turisme de Girona que deia “som com som” ... i un “cap de turc”, una persona d'origen ripollès que n'ha acabat pagant les conseqüències o l'excusa perfecte per fer fora algú que no agradava al president del Patronat... en Francesc Lopez de Ribes de Freser.

I puc parlar-ne amb coneixement de causa. Vaig treballar al costat de'n Francesc Lopez, primer quan ell era conseller comarcal del Ripollès i jo com a secretari i gerent del Patronat de Turisme del Ripollès, després jo com a representant del Ripollès al Patronat de Turisme de Costa Brava – Pirineu de Girona, i del qual ella n'era aleshores el gerent. I conec per tant la seva excepcional pulcritud i el seu caràcter primmirat en el moment de confegir campanyes, elaborar folletons i material imprés, preparar la decoració i la imatge de l'estand del Ripollès o del Patronat al les fires de turisme : Saló de Turisme de Catalunya o al Fitur de Madrid, a Expovacaciones de Bilbao, a Toulouse, a València... amb quina delicadesa es preocupava de confegir un fons o banc de fotografies originals, amb quina delicadesa les mostrava per tal que entre tots els implicats triessim, amb arguments, defensant criteris tècnics i de representativitat de tots els sectors i les valls (de Ribes i de Camprodon),... les setmanes senceres que esmerçàvem a repassar i tornar a repassar aquest material per tal que ningú es pogués sentir ofés ni menystingut.... i ara paradoxalment ell ha estat la víctima laboral d'un gran frau o enganyifa fotogràfica del Patronat de Turisme de Girona, pel qual tants anys ha treballat.

Des d'aquí, permeteu-me la meva humil aportació a fer un homenatge al Francesc Lopez per la seva constant autosuperació en formació i en implicació al capdavant d'un tema que l'apassionava i pel qual va donar mitja vida.

I un suspens -de nota baixa- per la seva frivolitat i poca professionalitat començant pel president de la institució i acabant per l'actual gerent, i tots els que li permeten que s'aferri a un càrrec de tanta responsabilitat social -no només política- al capdavant de l'ens responsable en primera línia de la promoció i estímul d'un dels principals sectors econòmics de les comarques gironines, com és el turisme des del Pirineu fins a la Costa Brava.